میکرونیدلینگ چیست؟

همانطور که گفته شده، میکرو نیدلینگ یکی از جدیدترین شیوه های درمانی برای از بین بردن جای بسیاری از جراحت های پوستی مورد استفاده قرار می گیرد. جالب است بدانید که این شیوه به عنوان یکی از روش های درمان غیر تهاجمی در نظر گرفته می شود که در سالیان دور به شکل دیگری با همین هدف جوانسازی پوست صورت مورد استفاده قرار می گرفته است. چرا که مصریان در گذشته با استفاده از ماسک های زبر خشن، مامند سنگ مرمر، لایه های مرده پوست را بر می داشتند و در نتیجه راه را برای ساخت و ترمیم مجدد پوست هموار می نمودند.

کاربردهای میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ پوست معمولاً در موارد زیر کاربرد بهتری دارد:

ترمیم اسکارهایی که در اثر آکنه، اعمال جراحی و سوختگی ایجادشده‌اند (چه جدید باشند و چه کهنه)-  از بین بردن علائم افتادگی و شل شدگی پوست-  کاهش خط‌ها و چین‌وچروک‌های پوست- سفت شدن پوست‌های شل و افتاده و …

۱-جوان‌سازی و رفع چین‌وچروک پوست

یکی از بزرگ‌ترین عوامل ایجاد چین‌وچروک و افتادگی پوست کاهش غلظت کلاژن و الاستین است که درنتیجه آن ماتریکس بافت همبند که سلول‌های پوستی را مثل سیمان در برمی‌گیرد، شل و بی‌کیفیت خواهد شد. در این روش با ایجاد منافذ بسیار ریز که با چشم به‌راحتی قابل‌دیدن نمی‌باشند، سلول‌های بنیادی پوست  تحریک‌شده و  وادار به تکثیر و تمایز می‌شوند.

با فعال شدن  پروسه  ترمیم جهت بازسازی منافذ ایجادشده در سطح پوست  مقدار زیادی کلاژن ساخته می‌شود که به بازسازی پوست و رفع چین‌وچروک‌های سطحی منجر خواهد شد. بین ۳ تا ۵ جلسه درمان برای جوان‌سازی پوست لازم است؛ که فاصله بین  جلسات  حدود ۶ هفته است.

۲-درمان جای جوش و آکنه

در این روش منافذ بسیار ریزی که در پوست ایجاد می‌شوند عروق جدید و رشته‌های کلاژن جدید و منظم را که اسکار آکنه را ایجاد می‌نماید و با تحریک سلول‌های بنیادی موجود در پوست آثار ترمیمی به بهترین شکل صورت می‌گیرد.

این روش به همراه استفاده از فاکتورهای رشد پلاکتی یا فیبروبلاست یا سلول‌های بنیادی گیاهی نتایج شگفت‌انگیزی را در درمان ناصافی‌های پوست که ناشی از جوش‌های آکنه، آبله‌مرغان و سالک است ایجاد کرده است.

۳-استرچ مارک یا ترک‌های ناشی از حاملگی، چاقی و بلوغ

پوست دارای فیبرهایی الاستین و کلاژن است. این رشته‌ها مانند فنر باعث انعطاف، شادابی و جوانی پوست می‌شوند. وقتی این فیبرها کیفیت خوبی نداشته باشند یا اینکه بیشتر از حد توانشان کشیده شوند خاصیت فنری خود را از دست می‌دهند و دچار عدم عملکرد می‌شوند و درنتیجه این نوارهای قرمزرنگ یا استریا ایجاد می‌شوند. این خطوط ابتدا صورتی تا بنفش‌رنگ هستند و سپس به‌تدریج سفیدتر می‌شوند و از وضوح آن‌ها کاسته می‌شود.

بهترین روش برای پیشگیری از این موضوع، جلوگیری از چاق و لاغر شدن‌های سریع و بهتر کردن کیفیت پوست با استفاده از یک رژیم غذائی یا دارویی مناسب و شناخت بیماری‌های زمینه‌ای چون مشکلات کم‌کاری و پرکاری تیروئید یا سایر بیماری‌های سیستمیک و درمان به‌موقع این بیماری‌ها است. در مواقعی مثل حاملگی هم که به‌صورت طبیعی پوست شروع به کشیده شدن می‌گیرد استفاده از کرم‌های مناسب و چرب کردن پوست با روغن‌های طبیعی و جلوگیری از ایجاد اضافه‌وزن در حین حاملگی و مشاوره با یک پزشک زیبایی قادر است تا حد زیادی از ایجاد این ترک‌ها جلوگیری کند.

سن اولین بارداری در بروز ترک‌های بارداری نقش به سزایی دارد. صرفاً ازنظر آماری بین ۸۰% تا ۹۰% بانوانی که در سن بین ۱۶ تا ۲۰ سالگی باردار شده‌اند دچار ترک‌های پوستی می‌شوند، درحالی‌که احتمال بروز این ترک‌ها در بانوانی که اولین بارداری آن‌ها پس از ۳۵ سالگی است بسیار کمتر است. نکته مهم این است که اگر ترک‌های پوستی درمان نشوند، امکان بهبود خودبه‌خود آن‌ها وجود ندارد، یعنی این ترک‌ها هرگز خودبه‌خود برطرف نمی‌شوند و تنها رنگ آن‌ها به سمت سفید مرواریدی می‌رود، ولی طول و پهنای آن‌ها تغییر نمی‌کند.

برای اولین بار در دنیا روشی بنام میکرونیدلینگ امیدهای بسیاری را در درمان این ترک‌ها در مقایسه با سایر روش‌های بی‌تأثیر و پرهزینه ایجاد کرده است. درمان شامل حدود ۷ جلسه بافاصله ۱/۵ ماه است و نتایج درمانی معمولاً بعد از جلسه چهارم قابل‌رؤیت است.

۴-آثار ناشی از زخم های شدید و سوختگی

به‌وسیله میکرونیدلینگ می‌توان آثار ناشی از بخیه و زخم و جراحی و نیز اسکار باقی‌مانده  سوختگی‌ها، جای جوش و آکنه را به حداقل رساند

 

 

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *